AUTÓKLÍMA TÖLTÉS ÉS JAVÍTÁS

Szervizünkben a gépjármű klímák ultrahangos fertőtlenítését képzett, tapasztalt szakemberrel végzi, autotmata berendezéssel.
Klímatisztításnál a pollenszűrők cseréjét minden esetben bízza szakemberre.

  •            Nyomáspróba, tömítettség ellenőrzés          
  •            Szivárgás keresés
  •            Klímagáz töltés
  •            Klímarendszer öblítés, mosás
  •           Autóklíma, és klímacsövek javítása
  •            Klímahűtők, szárítószűrők cseréje
  •            Klímatisztítás, ultrahangos fertőtlenítés
  •       Pollenszűrő cseréje

 

SZIVÁRGÁS KERESÉS

A kontrasztanyagot – amely UV fénnyel megvilágítva fluoreszkál - a Bosch klímatöltő készülékkel juttatjuk be a jármű klímarendszerébe. Az anyag elvegyül a rendszerben található olajban és hűtőközegben, tehát mindenhol jelen lesz a hűtőkörfolyamatban. Szivárgás esetén az olajjal együtt a kontrasztanyag is kilép a rendszerből, majd kicsapódik a szivárgási hely környezetében. Jelenléte UV lámpával megvilágítva kimutatható.

 

KLÍMATÖLTÉS

Az autó légkondicionáló berendezéséből évente a hűtőközeg akár 15-20 százaléka is elillanhat. Ha a klímaberendezés nem képes lehűteni a levegőt, valószínű, hogy a rendszerben kevés a gáz, vagy az teljesen el is távozott. Ebben az esetben a klímagáz mennyiségét a gyári értékekre kell visszaállítani. A töltés, illetve rátöltés az R134a gázzal, a járműiparban jelenleg leggyakrabban használt hűtőközeggel történik.

 

KLÍMATISZTÍTÁS

Az ultrahangos autóklíma tisztítás során nem csak az elpárologtató és a befúvó csövek fertőtlenítése történik meg, hanem az egész autó baktérium és vírusmentes lesz, valamint a kellemetlen szagok is eltűnnek.

Az autók légkondicionáló berendezésének karbantartása legalább évente, különösen a nyári szezon előtt ajánlott. Az elkoszolódott pollenszűrő is csökkenti a klíma hatásfokát, ezért évente - az időszakos szerviz alkalmával - javasolt a cseréje.

A levegő által hordozott por és pollen ideális táptalaja a baktériumok elszaporodásának. A baktériumok felgyűlnek a légkondicionáló rendszerben és amikor bekapcsoljuk a rendszert, ezek a mikro-organizmusok irritálják az utasokat. Orrfolyást, szemirritációt, torokfájást, hörghurutot valamint kellemetlen szagokat okoznak.

KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSAINK

Autóüveg beszerelés és javítás

érdekel